Tillväxtföretag vill få en utvecklarutbildning till Skellefteå

– Vi är såklart stolta över de uppdrag vi fått både lokalt och nationellt. Vi har hittat en spännande nisch i branschen känns det som, säger Mats Stenlund.
– Vi är såklart stolta över de uppdrag vi fått både lokalt och nationellt. Vi har hittat en spännande nisch i branschen känns det som, säger Mats Stenlund. Foto: Leif Andersson
Under det senaste året har Skellefteföretaget Sherpas växt med nio nya medarbetare. Det innebär att de nu har 33 anställda. Företagets vd Mats Stenlund vill gärna se att det kommer någon fler typ av utvecklarutbildning till Skellefteå.

It-företaget Sherpas senaste produkt, en digital arbetsplats, som lanserades i slutet av förra året har sålt bra. Bland annat har arbetsgivarorganisationen Almega valt att arbeta med den.

– Vi är såklart stolta över de uppdrag vi fått både lokalt och nationellt. Vi har hittat en spännande nisch i branschen känns det som, berättar i ett pressmeddelande Mats Stenlund.

När Sherpas startade sin verksamhet i Skellefteå hade de främst sina kunder på hemmaplan men nu sker tillväxten framförallt på andra håll i landet.

– Mycket har skett i Stockholm och dessutom börjar det faktiskt röra på sig utanför landets gränser, säger Mats Stenlund.

Han berättar att företagets ambition är att fortsätta växa men med en lämplig takt.

– Vi har nyligen byggt ut våra lokaler här i Skellefteå vilket ger oss möjlighet att expandera, men nästa steg planeras faktiskt söderöver.

I och med att efterfrågan på Sherpas kunskap och lösningar ökar så ökar också behovet på personal.

– Vi har varit framgångsrika i rekryteringen trots det tuffa läget med att hitta rätt kompetens och människor, avslutar Mats som gärna vill se att det startas någon fler typ av utvecklarutbildning i Skellefteå.


Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut