Tatueringsfestival arrangeras i Skellefteå

Arrangörernas mål är att Skellefteå Tattoo Fest ska bli ett årligt återkommande evenemang.
Arrangörernas mål är att Skellefteå Tattoo Fest ska bli ett årligt återkommande evenemang. Foto: Sune Grabbe
Den 27-29 september 2019 kommer 100 professionella tatuerare att inta Skellefteå. Då arrangeras nämligen Skellefteå Tattoo Fest i stan.

– Vi har jobbat med detta ända sedan Ume Tattoo Fest pausades 2018. Vi tror att Skellefteå är staden där vi kan göra ett ännu bättre arrangemang än tidigare och etablera evenemanget som ett årligt event för alla intresserade, säger i ett pressmeddelande Anders Wahlström som är en av arrangörerna.

Det var en av hans tatueringskunder från Skellefteå som tipsade honom om att förlägga mässan i Skellefteå med motiveringen att det är en arrangemangsvänlig och aktiv stad.

– Vi har fått ett mycket bra mottagande i Skellefteå och är både glada och exalterade över att kunna meddela alla tatueringsintresserade att mässan blir av igen under det nya namnet Skellefteå Tattoo Fest, berättar Anders Wahlström.

Arrangörerna siktar på att ha minst 100 yrkesverksamma tatuerare på mässan som genomförs på Scandic.

Så här såg det ut när Ume Tattoo Fest arrangerades 2016.Fotograf: Sune Grabbe
Så här såg det ut när Ume Tattoo Fest arrangerades 2016.Fotograf: Sune Grabbe Foto: Sune Grabbe

– Självklart vill vi också erbjuda annat så som tävlingar, shower, piercare, försäljare av olika slag, aktiviteter för vuxna och barn och mat och dryck, säger Anders.

Sanna Orellano på Visit Skellefteå är jätteglad över att Tattoo fest valt Skellefteå.

– Det blir ett spännande tillskott till Skellefteås växande evenemangsutbud och vänder sig till en intressant målgrupp. Vi ser också en potential med att mässan kan locka många inresande besökare, inte minst ifrån regionen men även långväga besökare från hela Europa, avslutar hon.Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut