Studenter från Stockholm söker efter goda idéer i Skellefteå

Camilla Wallinder, vd vid Berghs.
Camilla Wallinder, vd vid Berghs. Foto: Pressbild
Studenterna vid Berghs School of Communication i Stockholm reser mellan den 3 och 19 december runt i landet och besöker några av IoT Sveriges hubbar. I Skellefteå kommer studenterna att fokusera på mobila lösningar i äldrevården.

– Vi vet att kommunikation gör skillnad i samhället, och i Berghs Explore jobbar våra studenter multidisciplinärt med olika samhällsutmaningar. De ska tillsammans ta fram kreativa och innovativa kommunikationslösningar som ska inspirera näringslivet till att förbättra sitt hållbarhetsarbete och ta ett större samhällsansvar, säger i ett pressmeddelande Rosalin Gustafsson, programansvarig på Berghs.

Petra Sundström, styrelseordförande för IoT Sverige hoppas att samarbetet med studenterna ska utmana alla kring vad IoT-teknik kan göra för samhället. IoT Sverige, är en del av Vinnovas, Energimyndighetens och Formas gemensamma satsning på strategiska innovationsområden.

Idéerna som tas fram har som syfte att ge exempel på vad näringslivet skulle kunna göra för att bidra till ett ökat samhällsansvar samtidigt som de gör sina kunder nöjda och skapar gynnsamma affärer. En del av leveransen är casefilmer som beskriver och sammanfattar idéerna, och samtliga casefilmer kommer vara tillgängliga för spridning digitalt.

– Varje år söker vi efter ett aktuellt ämne att utforska. I somras läste jag bilagan DI Dimension om Sveriges utveckling inom IoT och vi kunde utläsa att det finns kraftfulla ambitioner att använda möjligheter att förändra vårt samhälle. Det vill vi gärna vara med och bidra till, avslutar Camilla Wallander, vd Berghs.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut