Stororder för Alimak till 369 meter högt hus i Kina

Notera att denna artikel är från förra året.
.Alimak har levererat hissar till 11 av de 12 största byggnaderna i världen
.Alimak har levererat hissar till 11 av de 12 största byggnaderna i världen Foto: Alimak
Alimak Group har fått en order värd 48 miljoner kronor för ett underhållsystem som ska användas till Haitan Center, som blir den högsta byggnaden i Qingdao i Kina.

Haitian Center kommer att bestå av tre torn, det högsta 369 meter, och inkluderar två femstjärniga hotell, köpcenter, museum och lägenheter samt ett stort kongresscenter.

Projektet påbörjas omedelbart och förväntas vara klart runt slutet av 2019.

– Alimak Group har installerat BMU-system på 11 av de 12 högsta byggnaderna i världen och denna order är ett ytterligare erkännande av våra ledande underhållslösningar som är skräddarsydda för att skapa tillförlitlig, och effektiv tillgång till komplexa byggnadsstrukturer, säger Tormod Gunleiksrud, vd Alimak Group i ett pressmeddelande.

Beställare av det komplexa BMU-baserade underhållssystemet är företaget Qingdao Conson Development Group och ordern är tecknad med Alimak Groups CoxGomyl.

Projektet omfattar design, tillverkning, installation, tester och driftsättning av sju uppsättningar BMUs. Detta är det första projektet CoxGomyl har tilldelats från Qingdao Conson.

CoxGomyls omfattande erfarenhet av BMU-installationer på byggnader över 300 meter i Kina var en viktig merit i anbudsprocessen.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut
Jobb+ logo