Skellefteföretag lanserar nytt styrsystem

Robart Larsson och Thomas Wamming, Valutec.
Robart Larsson och Thomas Wamming, Valutec. Foto: Patrick Degerman
Skellefteföretaget Valutec lanserar nu en ny generation av intelligent styrsystem för virkestorkar. Det är ett resultat av forskning, utveckling och dialoger med sågverksnäringen.

Virkestorkningen är en av de mest kvalitetskritiska processerna i sågverkens produktion. I det nya styrsystemet från Valutec, Valmatics 4.0, säkerställs hög kvalitet i processen genom simulatorer som laddats med kunskap från hundratusentals mätningar för att med noggrannhet kunna beräkna torkprocesser från start till mål.

– Sågverken vill effektivisera och samtidigt säkerställa rätt kvalitet på varje produkt. Då behövs smart automatisering och det har vi lagt ner stora resurser för att utveckla, säger i ett pressmeddelande Thomas Wamming, utvecklingschef på Valutec.

Det nya styrsystemet bygger vidare på Valutecs egenutvecklade styrsystem Valmatics.

– Vi ser att sågverken arbetar otroligt hårt för att utveckla sina marknader och ta marknadsandelar från andra material. Vi är stolta över att vara en partner som möjliggör den utvecklingen genom världsledande virkestorkar, styrsystem och support, säger Robert Larsson, vd Valutec.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut