Skelleftebo tar plats i riskkapitalstiftelse

"Det som intresserar mig allra mest är att lösa problem och bidra till utveckling, oavsett om det gäller kapitalet, företaget eller personen", säger Maria Ottosson.
"Det som intresserar mig allra mest är att lösa problem och bidra till utveckling, oavsett om det gäller kapitalet, företaget eller personen", säger Maria Ottosson. Foto: Fredrik Sandström

Maria Ottosson som driver Älvsbacka Fastigheter och Berglund Bygg i Skellefteå har valts in i styrelsen för Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse. Ny i styrelsen är också Carina Karlsson, vd på mjukvarubolaget arifiQ i Sollefteå.

Maria Ottossons resa som entreprenör började när hon som 25-åring gav sig in i fastighetsbranschen. Nu ser hon fram emot att använda sin kompetens och erfarenhet för att hjälpa unga och kreativa människor att utveckla deras verksamheter.

– Det som intresserar mig allra mest är att lösa problem och bidra till utveckling, oavsett om det gäller kapitalet, företaget eller personen, säger i ett pressmeddelande Maria Ottosson.

Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse har i dagsläget 14 portföljbolag verksamma inom en rad olika branscher. Stiftelsen främjar ungt företagande i Västerbottens och Västernorrlands län. Genom att satsa på personer snarare än enskilda aktiviteter hoppas stiftelsen uppnå större och mer hållbara effekter över tid.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut