Skellefteå med i nationellt projekt om hållbar utveckling

– Vi har en vision för Skellefteå år 2030 och tillsammans ska vi kunna göra Skellefteå till en ännu mer livskraftig och hållbar plats, säger kommunchef Kristina Sundin Jonsson.
– Vi har en vision för Skellefteå år 2030 och tillsammans ska vi kunna göra Skellefteå till en ännu mer livskraftig och hållbar plats, säger kommunchef Kristina Sundin Jonsson. Foto: Arkivbild
90 svenska kommuner och regioner har antagits i Svenska FN-förbundets och Sveriges Kommuner och Landstings gemensamma projekt Glokala Sverige. En av dessa är Skellefteå. Projektet handlar om att arbeta med Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling.

Kristina Sundin Jonsson, kommunchef i Skellefteå, är övertygad om att Skellefteå har något att erbjuda världen och genom sina ansträngningar bidra till att nå de globala hållbarhetsmålen.

– Vi har en vision för Skellefteå år 2030 och tillsammans ska vi kunna göra Skellefteå till en ännu mer livskraftig och hållbar plats. Vi har ett hållbarhetsprogram i Skellefteå kommun och såg det nationella projektet som en bra utveckling för kommunen, berättar hon i ett pressmeddelande.

Projektdeltagarna kommer att bland annat få ta del av utbildningsinsatser lokalt, med föreläsningar, diskussioner och workshops. Dessutom planeras en nationell konferens inom ramen för projektet för att bidra till gemensamt lärande och ökat engagemang.

– Tack vare att det är så många och olika typer av kommuner och regioner som deltar hoppas vi att projektet ska skapa breda erfarenheter som kan underlätta för fler att arbeta med Agenda 2030, säger Vesna Jovic, vd på Sveriges Kommuner och Landsting.

Glokala Sverige är ett treårigt utbildnings- och kommunikationsprojekt som drivs av Svenska FN-förbundet och Sveriges Kommuner och Landsting, med stöd av Sida.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut