Skellefteå buss investerar i nya biogasbussar

Notera att denna artikel är från 2017.
Skellefteå buss tecknar ett nytt tioårsavtal med Länstrafiken. Det handlar om åtta busslinjer och här ska enbart biogasbussar användas. 

– Vi är glada över att vinna nytt förtroende. Det möjliggör för oss att ytterligare utöka vår satsning på miljömässighet, säger Skellefteås buss vd Andreas Olofsson i ett pressmeddelande.

Skellefteå buss är inne på sista året av ett åttaårigt avtal med Länstrafiken. Det nya tioårsavtalet med Länstrafiken träder i kraft den 1 januari 2018.

– Vi har mer än tio års erfarenhet av användande av biogasbussar redan från den första generationens biogasbussar. Vi besitter därför en stark kompetens på underhållssidan och det skapar ett mervärde för beställaren, berättar Andreas Olofsson.

I år har Skellefteå buss köpt in tio biogasbussar och nu ska de investera i sex nya normalgolvsbussar i biogasutförande med utseende i likhet med den nya flygbuss som lanserats för trafiken till och från Skellefteå Airport.

– Utöver detta reinvesterar vi till 2018 i tio nya stadsbussar och sex nya skolbussar efter att vi hittills i skoltrafiken har använt äldre bussar som blivit över i vårt tidigare bestånd, avslutar Andreas Olofsson.

De linjer som Skellefteå buss ska fortsätta trafikera åt Länstrafiken

277 204 Jörn-Skellefteå

205 Boliden-Skellefteå

206 Krångfors-Skellefteå

207 Bureå-Skellefteå

218 Medle-Skellefteå

220 Örviken-Skellefteå

221 Bureå-Örviken-Skellefteå

222 Lövånger-Burvik-Skellefteå

Foto: Lars Westerlund
Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut