Sjunkande priser på villor och bostadsrätter i Skellefteå

På årsbasis har priserna på villor i Skellefteå minskat med 12,2 procent och minskningen för bostadsrätter är 0,8 procent.
På årsbasis har priserna på villor i Skellefteå minskat med 12,2 procent och minskningen för bostadsrätter är 0,8 procent. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
De senaste tre månaderna har priserna på villor sjunkit med 4 procent i Skellefteå medan priset på bostadsrätter minskat med 2,4 procent, visar siffror från Svensk Mäklarstatistik.

På årsbasis har priserna på villor i Skellefteå minskat med 12,2 procent och minskningen för bostadsrätter är 0,8 procent.

De senaste tre månaderna har snittpriset för en villa i Skellefteå varit cirka 1,7 miljoner kronor och för en bostadsrätt har man fått betala cirka 1 miljon kronor.

På årsbasis har priserna på bostadsrätter i Västerbottens län stigit med 1,2 procent och villapriserna har sjunkit med 6,3 procent.

När det gäller de senaste tre månaderna har priserna för bostadsrätter ökat med 1,1 procent i Västerbotten medan priserna på villor minskat med 1,1 procent.

Snittpriset för en villa i Västerbotten de senaste tre månaderna var cirka 2,2 miljoner kronor och för en bostadsrätt fick man i snitt betala cirka 1,5 miljoner.

Sett till riket som helhet blev både bostadsrätts- och villapriserna oförändrade under februari. Villapriserna ligger på samma nivå som för ett år sedan, medan bostadsrätterna är 1 procent lägre.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut