Sjunkande priser på småhus i Skellefteå

Notera att denna artikel är från förra året.
Snittpriset på ett småhus i Skellefteå ligger på 1,7 miljoner kronor.
Snittpriset på ett småhus i Skellefteå ligger på 1,7 miljoner kronor. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
I Skellefteå sjönk småhuspriserna med 3 procent under den senaste tremånadersperioden, jämfört med den föregående perioden. På årsbasis, senaste tremånadersperioden jämfört med motsvarande period ett år tidigare, har priserna stigit med 5 procent, visar siffror från SCB.

För Västerbotten var minskningen under senaste tremånadersperioden 2 procent och på årsbasis handlar det här också om en prisökning med 5 procent.

I Norrbotten stod priserna stilla under tremånadersperioden och på årsbasis har priserna sjunkit med 1 procent.

Småhuspriserna i Sverige sjönk med nästan 1 procent under den senaste tremånadersperioden jämfört med den föregående perioden och på årsbasis, senaste tremånadersperioden jämfört med motsvarande period ett år tidigare, har priserna stigit med drygt 3 procent.

Mellan de två senaste tremånadersperioderna redovisas sjunkande priser i 11 av Sveriges 21 län. De län där priserna sjönk som mest var Jämtlands, Kalmar, Stockholms och Gotlands län med 3 procent. I fyra län steg priserna. Den högsta prisuppgången på länsnivå redovisas i Västmanlands och Kronobergs län med 5 procent.

Fördelat regionalt på län och årsbasis steg priserna i 17 län. Den högsta prisuppgången på länsnivå redovisas i Blekinge län med 13 procent. I tre län sjönk småhuspriserna, allra mest i Stockholms län med 4 procent.

Det genomsnittliga priset för ett småhus i landet var nästan 3,1 miljoner kronor för perioden mars – maj 2018. I Skellefteå var snittpriset 1,7 miljoner, i Västerbotten 2,3 miljoner och i Norrbotten 1,6 miljoner kronor.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut