Sjunkande priser på bostadsrätter och villor i Skellefteå

Den senaste månaden har priserna på både bostadsrätter och villor sjunkit med -1 procent i riket.
Den senaste månaden har priserna på både bostadsrätter och villor sjunkit med -1 procent i riket. Foto: Fredrik Sandberg/TT
De senaste tre månaderna har priserna på både bostadsrätter och villor sjunkit i Skellefteå. För bostadsrätter handlar det om -0,5 procent och för villor har minskningen varit -7,5 procent. Årstakten för de båda bostadsslagen är dock positiv. +3,5 procent för bostadsrätter och +1,3 för villor, visar den senaste mätningen från Svensk Mäklarstatistik.

Den senaste månaden har priserna på både bostadsrätter och villor sjunkit med -1 procent i riket. Årstakten för båda bostadsslagen är dock mindre negativ än förra månaden och blev -2 procent för bostadsrätter och 0 procent för villor.

– Under första halvåret i år såg vi en avvaktande bostadsmarknad med relativt stillastående priser. Efter sommaren kunde vi se ett antal områden där priserna vände uppåt. Det mönstret ser nu ut att ha brutits och avslutningen av året har inletts med nedåtgående priser, säger i ett pressmeddelande Per-Arne Sandegren, analyschef på svensk Mäklarstatistik.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut