Reseökning ledde till miljonvinst för Skellefteå buss

För 2018 uppvisar Skellefteå buss ett plusresultat på drygt två miljoner kronor och antalet resor i stadstrafiken ökade med 22 000 passagerare jämfört med året innan.

– De positiva siffrorna är ett kvitto på att vi fortsätter utveckla den lokala kollektivtrafiken i önskad riktning, kommenterar i ett pressmeddelande Skellefteå buss vd Andreas Olofsson.

Bokslutet för Skellefteå buss överträffade budgeten och vinsten landade på 2 154 000 kronor. Reseökningen är en förklaring till plusresultatet.

– Intäkterna har ökat och vi har haft god kostnadskontroll. Vi har även lyckats sluta mer förmånliga avtal och kommit ur de avtal som inte varit lönsamma. Vi har sammantaget en stabil ekonomi med en stark soliditet som skapar förutsättningar för de kommande investeringarna vi ska göra i verksamheten, säger Andreas Olofsson.

1 284 057 resor i stadstrafiken under 2018, vilket går att jämföra med 1 261 773 under 2017. Det innebär en ökning med närmare två procent.

I och med att elever från Norrhammarskolan flyttades över till nybyggda Morö Backe skola vid höstterminens start ifjol försvann ett stort underlag med resenärer hos Skellefteå buss jämfört med 2017. Samtidigt bjöd sommaren 2018 på soligt och varmt väder, vilket inte brukar vara gynnsamt för resandet med kollektivtrafik.

– Det är extra glädjande att vi lyckades förstärka den trenden trots yttre förutsättningar som spelat emot oss, säger Andreas Olofsson.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut