Foto: Jessica Dhyr

Renommerad restaurang i Skellefteå sätts i konkurs: ”Med stor sorg jag tar detta beslut”

Restaurangen har funnits i nio år – nu har Nygatan 57 i Skellefteå satts i konkurs. Sju personer berörs.

Igår lämnade företaget in en konkursansökan till Skellefteå tingsrätt och idag, på förmiddagen, sattes företaget i konkurs. Orsaken är ändrade förutsättningar, minskad försäljning och ökade kostnader vilket lett till att man inte kunnat få lönsamhet i verksamheten.

– Vi har kämpat och haft viljan, det är med stor sorg jag tar detta beslut. Önskar att våra nära och kära leverantörer finner nya vägar ut med sina produkter till kunder och gäster, säger Anna Larsson, grundare av Nygatan 57, i ett pressmeddelande.

Grundaren Anna Larsson. Arkivbild
Grundaren Anna Larsson. Arkivbild

Restaurangen startades 2011 och har genom åren belönats med en plats i restaurangguiden White guide och på Starwinelist för sin vinlista. Vid konkursen hade bolaget fyra tillsvidareanställda, två behovsanställda samt grundaren Anna Larsson.

Simon Engman vid Advokatbyrån Kaiding har utsetts till konkursförvaltare. Under dagen ska han och kollegor träffa personal.

Simon Engman, Kaiding advokatbyrå. Pressbild: Paulina Holmgren
Simon Engman, Kaiding advokatbyrå. Pressbild: Paulina Holmgren

– Generellt brukar det vara business as usual fram till dess att beslutet tas. Förhoppningen brukar alltid vara att kunna lösa de svårigheter man har. Att begära sig i konkurs är inget lätt beslut att fatta och kräver ett moget övervägande, säger Simon Engman.

I samråd med bolagets ledning och anställda har Simon Engman beslutat att inte driva verksamheten vidare.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut