Projekt kring AI startar i Västerbotten

DIHS ska stimulera publicerandet av data som kan användas som råvara till nya datadrivna innovationer där man använder sig av Artificiell lntelligens.
DIHS ska stimulera publicerandet av data som kan användas som råvara till nya datadrivna innovationer där man använder sig av Artificiell lntelligens. Foto: Pressbild
Nu lanserar Region Västerbotten projektet DIHS i Västerbotten. Syftet med projektet är att stimulera skapandet av datadrivna innovationer inom AI-området.

DIHS ska stimulera publicerandet av data som kan användas som råvara till nya datadrivna innovationer där man använder sig av Artificiell lntelligens. Projektet erbjuder också intresserade att labba med data och prova på att jobba praktiskt med en del av de tekniker som används inom området. Den första labben i Skellefteå genomförs den 9 maj. Labben vänder sig till de som jobbar med digitalisering, studenter och de som har ett intresse av AI. Särskilt kommer projektet jobba med att få kvinnliga deltagare till labbarna.

– Det finns ofantligt mycket data tillgängligt idag, All data kan både företag och offentlig sektor ha stor nytta av, men vi använder oss inte alls av alla de möjligheter som finns och data behöver även rensas från felaktigheter, säger i ett pressmeddelande Thomas Kvist, projektledare vid Region Västerbotten.

Projektet kommer att använda sig av verktyg som bland andra Google skapat och landa detta i en kontext anpassad för offentliga och privata aktörer som inte har en stor förförståelse för denna typ av datadriven innovation. Ambitionen är att stimulera aktörer som självständigt kan efterfråga och bedriva utveckling av AI-lösningar som stärker Västerbotten.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut