Priserna för småhus fortsätter att öka i Skellefteå

Notera att denna artikel är från förra året.
Under den senaste tremånadersperioden var snittpriset på ett småhus i Skellefteå 1,7 miljoner kronor.
Under den senaste tremånadersperioden var snittpriset på ett småhus i Skellefteå 1,7 miljoner kronor. Foto: ANNIKA AF KLERCKER / TT
Småhuspriserna i Skellefteå ökade med 8 procent under den senaste tremånadersperioden, jämfört med den närmast föregående perioden. På årsbasis har priserna i Skellefteå ökat med 12 procent, visar statistik från SCB.

På årsbasis har priserna i Västerbotten stigit med 2 procent under den senaste tremånadersperioden och med 12 procent på årsbasis och i Norrbotten har priserna minskat med 1 procent under tremånadersperioden och ökat med 4 procent på årsbasis

Under den senaste tremånadersperioden var snittpriset på ett småhus i Skellefteå 1,7 miljoner kronor, i Västerbotten 2,2 miljoner och i Norrbotten låg det på 1,6 miljoner.

I Sverige var priserna oförändrade under den senaste tremåndersperioden och på årsbasis har priserna stigit med 7 procent.

Mellan de två senaste tremånadersperioderna redovisas stigande priser i 8 av Sveriges 21 län. Den högsta prisuppgången på länsnivå redovisas i Gotlands län med 9 procent. Det län där priserna sjönk som mest var Västmanlands län med 6 procent.

Fördelat regionalt på län och årsbasis steg priserna i samtliga 21 län. Den högsta prisuppgången på länsnivå redovisas i Gävleborgs län med 16 procent, följt av Jämtlands och Västerbottens län med 12 procent.

Det genomsnittliga priset för ett småhus för permanent boende i landet var drygt 3,1 miljoner kronor för senaste tremånadersperioden. Bland de privatpersoner som köpte hus var medelåldern 38 år och för de personer som sålde var medelåldern 53 år.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut