Premiär för hemleverans av vegansk mat i Skellefteå

Enkla Kassens veganska matkasse har upp till 80 procent lägre klimatpåverkan än motsvarande mängd vanlig svensk kost.
Enkla Kassens veganska matkasse har upp till 80 procent lägre klimatpåverkan än motsvarande mängd vanlig svensk kost.
Den veganska matkassen Enkla Kassen börjar nu att erbjuda hemleveranser i Skellefteå av sin klimatsmarta matkasse med växtbaserade recept och råvaror.

Lösningen med hemleveranser har Enkla Kassen löst genom ett samarbete med budfirman Best Transport.

Enkla Kassens vision är att göra det enkelt att äta mer hållbart. Företagets veganska matkasse har upp till 80 procent lägre klimatpåverkan än motsvarande mängd vanlig svensk kost. I samarbete med Best Transport erbjuder matkassen från och med början av november leveranser till stora delar av Norrland. Eftersom Enkla Kassen innehåller råvaror som inte kräver kylning, så som skafferivaror och tåliga grönsaker, går maten att samköras med andra typer av varor. Detta gör transporterna mer effektiva, vilket i sin tur leder till mindre belastning på miljön.

– Samtliga av våra transporter är klimatkompenserade och på våra nya fordon över 3,5 ton har vi ett krav på minst Euro6. Under 2019 har vi även en målsättning att investera aktivt i elfordon. Enkla Kassens arbete för en hållbar värld och med ett företagande som driver en långsiktig impact går i linje med vårt miljötänk i alla delar av vår verksamhet, berättar i ett pressmeddelande Niklas Knight, vd på Best Transport.

Best Transport och Enkla Kassen har låtit IVL Svenska Miljöinstitutet jämföra klimatpåverkan av en bilresa till matbutiken med en hemleverans av Enkla Kassen med transportbolaget i Norrland.

Undersökningen visar att klimatpåverkan från hemtransporten av Enkla Kassen i Norrland är lägre än vid en bilresa tur och retur till en matbutik mer än två kilometer från hemmet. Undersökningen visar också att en hemleverans av Enkla Kassen i Norrland motsvarar mindre än ett kilo koldioxidutsläpp. Utsläpp som, liksom i alla Best Transports leveranser, klimatkompenseras.

– Med Enkla Kassen vill vi förenkla och tillgängliggöra hållbar livsstil. Ett enkelt och effektivt sätt att leva mer hållbart är att laga mer vegansk mat i vardagen. Nu är vi stolta över att tillgängliggöra våra klimatsmarta matkassar i stora delar av Norrland. Och det görs dessutom med Best Transports klimatkompenserade hemleveranser vilket går i linje med vårt fokus på klimatnytta , säger Patrik Olsson, vd och medgrundare av Enkla Kassen.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut