Omsättningstapp för EcoRub

Åke Paulsson konstaterar att avgörande steg har tagits under året för att göra EcoRub till ett ledande företag inom cirkulär ekonomi.
Åke Paulsson konstaterar att avgörande steg har tagits under året för att göra EcoRub till ett ledande företag inom cirkulär ekonomi. Foto: Lars Westerlund
Hökmarksföretaget EcoRub omsatte 800 000 kronor under fjärde kvartalet 2018 och förlusten landade på -3 miljoner kronor. Under hela året hade företaget en omsättning på 2,6 miljoner kronor och redovisar en förlust på 6,3 miljoner.

EcoRubs vd Åke Paulsson förklarar tappet vad gäller omsättning fjärde kvartalet med att den ende säljaren i bolaget gick i deltidspension och nyanställning drog ut på tiden på grund av likviditetsbrist. Detta löstes genom att första tranchen från European High Growth Opportunities Securitization Fund , EHGOSF, betalades ut den 2 november. Veckan därefter anställdes två nya säljare. Dessa säljare har nu genomgått produktutbildning och är aktiva i försäljningsarbetet.

Åke Paulsson konstaterar att avgörande steg har tagits under året för att göra EcoRub till ett ledande företag inom cirkulär ekonomi för att omvandla polymera material som klassas som en ”avfall” till högkvalitativa produkter.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut