Siffrorna från Tillväxtverket visar på en ökning av svenskar med 8 procent och de utländska gästnätterna ökade med 5 procent jämfört med samma period 2018.
Siffrorna från Tillväxtverket visar på en ökning av svenskar med 8 procent och de utländska gästnätterna ökade med 5 procent jämfört med samma period 2018. Foto: Pressbild

Ökning av gästnätter i Västerbotten under sommaren

I Västerbottens län ökade antalet gästnätter med 7 procent under juni till augusti jämfört med samma period 2018 visar siffror från Tillväxtverket.

Av 809 367 kommersiella gästnätter under sommaren såldes 527 936 till svenskar och 281 431 till besökare från utlandet. Siffrorna visar på en ökning av svenskar med 8 procent och de utländska gästnätterna ökade med 5 procent jämfört med samma period 2018.

– Det är ett mycket glädjande besked. Siffrorna visar på att många väljer att tillbringa sin semester i Sverige. Dessutom arbetar allt fler turismföretag i Västerbotten aktivt med kvalitetsutveckling och det ger resultat, säger Annika Sandström, regionturismchef på Region Västerbotten i ett pressmeddelande.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut