Nytt tjänsteföretag i Skellefteå som ser inifrån och ut

Anton Holmström och Hanna Hedlund har sett att deras olika kompetenser ofta saknas i små- och medelstora företag. Det blev grunden till Tolvnollåtta.
Anton Holmström och Hanna Hedlund har sett att deras olika kompetenser ofta saknas i små- och medelstora företag. Det blev grunden till Tolvnollåtta. Foto: Pressbild
Anton Holmström, som tidigare har HR-chef på Martinsons, och kommunikationskonsulten Hanna Hedlund har startat det gemensamma bolaget Tolvnollåtta i Skellefteå. Affärsidén är att hjälpa små- och medelstora företag att bygga organisationer inifrån och ut.

Anton och Hanna har sett att deras olika kompetenser ofta saknas i små- och medelstora företag. Det blev grunden till Tolvnollåtta.

– Fler och fler ser vikten av att titta inåt i organisationen för att vara en bra arbetsgivare och bland annat säkra framtida kompetensförsörjning. Större organisationer har egna avdelningar och ansvariga som jobbar med detta, men för små- och medelstora företag är det ytterligare ett område som landar på ledning eller vd. Och de har ofta nog som det är, säger Anton Holmström.

Tolvnollåtta vill hjälpa dessa företag att utvecklas genom att stötta med praktisk hjälp inom HR- och kommunikationsområdet.

– Det kan till exempel vara arbetsmiljö, medarbetarutveckling, rehabilitering och intern information. Samt enkla strukturer för att också genomföra detta, berättar Anton.

Tolvnollåtta har redan sett en stor efterfrågan från företag i regionen.

– Många små- och medelstora företag upplever att de inte är tillräckligt många för att anställa en HR- eller kommunikationsresurs. Men de behöver samtidigt praktisk hjälp och stöd i frågeställningar som: Har vi rätt person på rätt plats? Hur kan vi bidra till mer engagerade och motiverade medarbetare? Då behöver kompetenser inom HR och kommunikation nyttjas. Utvecklas medarbetarna så utvecklas även företaget, avslutar Hanna Hedlund.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut