Nystart för juniorhandelskammaren i Skellefteå

– Jag har själv varit med i Juniorhandelskammaren där jag lärde mig väldigt mycket som jag har stor nytta av idag, säger Lars Koverberg.
– Jag har själv varit med i Juniorhandelskammaren där jag lärde mig väldigt mycket som jag har stor nytta av idag, säger Lars Koverberg. Foto: Annika Eriksson
Nu startar Juniorhandelskammaren, JCI, i Skellefteå. Startskottet för den lokala kammaren går den 25 februari när JCI:s nationalpresident Simona Bockute kommer på besök.

JCI Sweden fanns i Skellefteå åren 1965-1995 men sedan flyttade många och verksamheten tunnades för att till sist upphöra.

Initiativtagare till omstarten av den lokala juniorhandelskammaren är entreprenören Lars Koverberg.

– Jag har själv varit med i Juniorhandelskammaren där jag lärde mig väldigt mycket som jag har stor nytta av idag, säger Lars.

Satsningen ser han som ett led i att få yngre personer att stanna eller att flytta tillbaka till Skellefteå och bidra till utvecklingen av staden och befolkningstillväxten .

JCI finns i över 100 länder och har drygt 200 000 medlemmar. I Sverige finns verksamheten nu på sju orter och medlemmarna är i åldern 18-40 år.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut