Ny teleoperatör i fibernätet

Anders Pettersson, vd på Skellefteå Kraft Fibernät, ser etableringen av Th1ng i deras nät som ett bevis på att den öppna modellen fungerar.
Anders Pettersson, vd på Skellefteå Kraft Fibernät, ser etableringen av Th1ng i deras nät som ett bevis på att den öppna modellen fungerar. Foto: Paulina Holmgren
I Skellefteå Krafts fibernät lanseras nu teleoperatören Th1ngs tjänster. Bakom denna operatör står tidigare ledande personer från bland annat Bahnhof, IP-Only och Spotify.

– Vår ambition är att bli någonting mer än befintliga internetoperatörer på marknaden. Vi vill leverera mer än bara bredband. Tanken är att vi under 2019 ska leverera ett helhetskoncept kring alla de smarta tjänster för hem, fastigheter och företag som nu börjar komma ut på marknaden, säger i ett pressmeddelande Klas Westholm, vd för Th1ng.

Anders Pettersson, vd på Skellefteå Kraft Fibernät, ser etableringen av Th1ng i Skekraft.net som ett bevis på att den öppna modellen fungerar.

– Mindre och nya aktörer kan tack vare den öppna modellen erbjuda tjänster i konkurrens med stora och etablerade aktörer, vilket annars inte skulle vara möjligt, eftersom inträdeshindren skulle bli allt för höga. Att Th1ng dessutom har ambitioner inom smarta hem ser vi som mycket positivt, kommenterar han.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut