Stefan Kandel, Fredrik Kandel och Johan Johansson ingår i företagsledningen för snabbväxande Umia Skellefteå
Stefan Kandel, Fredrik Kandel och Johan Johansson ingår i företagsledningen för snabbväxande Umia Skellefteå Fotograf Andreas Nilsson AB

Ny stororder för Umia Skellefteå

Umia Skellefteå, som gått från noll till 65 anställda på två år har fått uppdraget som installationsentreprenör för det stora kontorshuset Svalan 6 som Skellefteå Industrihus uppför på Strömsörstomten.

– Startårets kostnader klarade vi med en liten vinst, men det lossnade rejält vid andra bokslutet. Det känns stabilt och bra även långsiktig med nya fina uppdrag, säger Umia Skellefteås vd och verksamhetschef Fredrik Kandel i ett pressmeddelande.

Andra bokslutet redovisar en omsättning på cirka 80 miljoner kronor med en vinstmarginal på närmare tolv procent.

– Det ger en stabil grund att utveckla bolaget ytterligare. Vi har avtal med ett flertal av de större företagen i regionen, inklusive kommunens bolag Skelleftebostäder och Skellefteå Industrihus. Största projekten just nu är Floraskolan och Florahallen plus det nya centrala kontorshuset, så det är full fart hos oss, berättar Fredrik Kandel.

Nyligen startades konsultbolaget Umia Innovation som arbetar med processtyrning, teknik och ledarskap. De har flyttat in på Söder i Skellefteå och delar lokaler med Umia Skellefteå.

– Ja, både vi och dom växer. Vi kommer att dubbla kontorsytan i höst, avslutar Fredrik Kandel.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut