Lager 157 öppnar i Sovas och Myrornas gamla lokaler bredvid Jula och Max.
Lager 157 öppnar i Sovas och Myrornas gamla lokaler bredvid Jula och Max. Foto: Lars Andersson

Ny butik öppnar på Solbacken

Butikskedjan Lager 157 öppnar en 1 500 kvadratmeter stor butik på Solbacken. Det meddelar Herde Förvaltning i ett pressmeddelande.

Butiksytan blir på 1 500 kvadratmeter, där mestadels bas- och modeprodukter kommer att säljas. Butiken blir granne med Jula och Max.

– Skellefteå har varit inringad på vår etableringskarta i många år. Vi är riktigt glada att nu komma i mål med en butik på orten – vår fjärde längs Norrlandskusten, berättar Stefan Palm, vd vid Lager 157, i ett pressmeddelande.

Kedjan har i dag 40 butiker i Sverige och en nyöppnad i Norge. Förra året öppnades en butik i Luleå.

Butiken i Skellefteå öppnar på Nationaldagen den 6 juni och rekryteringen av personal inleds i samband med ett startupevent i Skellefteå den 8 maj.

– Vi räknar med att det behövs 4-5 tjänster i en butik av den här storleken, säger Johanna Winther, operativ chef och vice vd för Lager 157 för Norran Affärsliv.

Hon berättar att företagets ekonomichef har ett hjärta som klappar för Skellefteå som han och hans familj besöker flera gånger per år.

– Han har länge scannat efter en bra lokal i Skellefteå och när en sådan blev ledig valde vi att satsa här. Det är en härlig stad där det händer mycket nu, avslutar Johanna Winther.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut