Nu satsas det på skoterkafé i Ånäset

– Byggnaderna på campingen är inte så väl anpassade för vinterbruk och därför tror vi mer på kaféet. Och det går ju bra att köra bil dit också, säger Magnus Ahlback.
– Byggnaderna på campingen är inte så väl anpassade för vinterbruk och därför tror vi mer på kaféet. Och det går ju bra att köra bil dit också, säger Magnus Ahlback. Foto: Privat
Nu på fredag är det premiär för en vårvintersäsong på kaféet vid Ostens lager i Ånäset, rapporterar VK.

– Vi ska testa om det funkar, men med skoterleden alldeles utanför tycker vi att det borde passa som utflyktsmål på helgerna, säger Magnus Ahlback som driver kaféet.

I vanliga fall är det öppet under sommarmånaderna på kaféet vid Ostens lager i Ånäset. Men i år satsas det även på helgöppet mellan den 15 februari och den 31 mars. Under den här perioden är kaféet öppet några timmar mitt på dagen under fredag, lördag och söndag.

– Det kommer att finnas lättare luncher, som sallader, och våffelbuffé där får äta så mycket man vill, säger Magnus Ahlback och fortsätter:

– Sedan blir det förstås mycket fokus på ost. Vi har ju försäljning av ost direkt från lagret här och det är något som många efterfrågat.

Lagringen av Västerbottensost sker vid lagret i Ånäset och i kaféet finns också möjlighet att se hur hanteringen av den berömda osten från Burträsk går till.

Magnus Ahlback, som drivit kaféet samt Lufta camping tillsammans med sin fru Catarina Ahlback sedan 2016, menar att det är synd att kaféet står tomt hela vintrarna. I fjol gjordes ett försök med skoterkafé vid campingen, men makarna Ahlback tror att det ska fungera bättre på kaféet.

– Byggnaderna på campingen är inte så väl anpassade för vinterbruk och därför tror vi mer på kaféet. Och det går ju bra att köra bil dit också.

Sedan Ahlbacks tog över Lufta camping har kontinuerlig upprustning skett, men i år ligger man lågt med det. Anledningen är inköpet av den restaurang Storstugan med tillhörande vandrarhem och camping i Lövångers kyrkstad. Makarna köpte upp konkursboet i november och nu pågår förberedelser för att öppna verksamhet där igen den 30 april.

– Vi ser stora möjligheter till samverkan mellan de olika verksamheterna. Vid Storstugan kan vi till exempel bemöta förfrågningar om fester, släktträffar och andra arrangemang för större sällskap, säger Magnus Ahlback vars dotter Celina Ahlback nu kommer att flytta upp till Lövånger för att ansvara för driften där.

Niclas Holmlund VK

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut