Norrlandsfonden kan öka utlåningen med 20 procent

Katja Lepola konstaterar att EIF genom detta ytterligare förstärker Norrlandsfondens möjligheter att vara offensiva i sitt finansieringserbjudande till den målgrupp som EIF-garantin omfattar.
Katja Lepola konstaterar att EIF genom detta ytterligare förstärker Norrlandsfondens möjligheter att vara offensiva i sitt finansieringserbjudande till den målgrupp som EIF-garantin omfattar. Foto: Pressbild
Under de kommande två åren kan Norrlandsfonden utöka sin utlåning till innovativa tillväxtföretag med 180 miljoner kronor. Detta tack vare en förlängning och utökning av deras garantiavtal med Europeiska Investeringsfonden (EIF).

– Genom denna utökning kan Norrlandsfondens lån med garanti från EIF på ett avgörande sätt bidra till att innovativa tillväxtföretag i Norrland kan genomföra ytterligare satsningar på uppskattningsvis en halv miljard kronor de kommande två åren, säger i ett pressmeddelande Katja Lepola, vd för Norrlandsfonden.

Hon konstaterar att EIF genom detta ytterligare förstärker Norrlandsfondens möjligheter att vara offensiva i sitt finansieringserbjudande till den målgrupp som EIF-garantin omfattar.

Företagen som kan få del av denna finansiering ska vara innovativa eller snabbväxande. Norrlandsfonden är också speciellt intresserade av att finansiera företag som i något avseende utmärker sig som extra hållbara eller ligger i framkant när det gäller digitalisering.

– Med detta avtal med EIF räknar Norrlandsfonden med att kunna öka utlåningen med minst 20 procent, avslutar Katja Lepola.Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut