Mötesplats Lycksele med chans att smaka på Västerbotten

En av talarna på Mötesplats Lycksele 2018 var Siduri Poli.
En av talarna på Mötesplats Lycksele 2018 var Siduri Poli. Foto: Patrick Trägård
Den 22-23 maj genomförs Mötesplats Lycksele där årets tema är ”Drivkrafter och konkurrenskraft”. Tanken är att temat ska lyfta styrkan i att engagera och inkludera alla i länet.

”Smaka på Västerbotten” är en för i år ny programpunkt på Mötesplats Lycksele som lyfter vikten av lokalproducerad mat. Västerbottniska matproducenter medverkar för att prata kring de möjligheter som Västerbotten har att producera högkvalitativa livsmedel på ett hållbart vis.

– Framtidsdagarna i Lycksele har kommit att bli en viktig plattform i länet för att identifiera nya idéer och samverkansformer. Det är faktorer som också väcker drivkrafter, höjer konkurrenskraften och formar ett än mer utvecklingskraftigt Västerbotten, säger i ett pressmeddelande Anna Pettersson, regional utvecklingsdirektör vid Region Västerbotten.

Inspirationstalare, som en av Sveriges mäktigaste affärskvinnor Ishtar Touailat, varvas med interaktiva programpunkter, prisutdelningar och Innovationsloopens vårliga final.

Konferensdeltagarna kommer även bland annat att få lyssna till talare som musikern och författaren Emil Jensen, Laura Hartman,docent i nationalekonomi och ordförande för regeringens Tillitsdelegation.

En rad valbara seminarier och workshops äger rum under konferensens andra dag. Här lyfts ämnen som trafikinfrastruktur, innovation, batterifabriksetableringen, digitalisering och arbetet med den regionala utvecklingsstrategin.

– Vi har ett riktigt bra program utifrån temat drivkrafter och konkurrenskraft. Styrkan i Mötesplats Lycksele är bra möten mellan näringsliv, politik, akademi, allmänhet och det civila samhället och förutsättningarna har aldrig varit så goda som i år, menar Krister Ruth, program- och partneransvarig för Mötesplats Lycksele.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut