Vera Lundmark, Bureåskolan, testar en Brokk-robot. Hampus Staflund, montör på Brokk, visar hur den styrs.
Vera Lundmark, Bureåskolan, testar en Brokk-robot. Hampus Staflund, montör på Brokk, visar hur den styrs. Foto: Daniel Eriksson

Möte i Skellefteå mellan mellan näringslivet och framtidens talanger

På Exploratoriet i Skellefteå arrangerades under fredagen inspirationsdagen ”Möt framtidens talanger”där Skellefteås näringsliv mötte framtidens entreprenörer och medarbetare.

– En jätteviktig dag. Den här målgruppen är vår framtid och vi vill visa hur roligt det är att jobba hos oss, säger i ett pressmeddelande Anna Magnusson, HR-chef på Björkdalsgruvan.

Det var andra året i rad som ”Möt framtidens talanger” arrangerades på Nordanå och Exploratoriet. Eleverna fick möta näringslivets företrädare för en konkret inblick i alla framtidsmöjligheter som erbjuds i Skellefteå.

Drygt 800 elever och ett 30-tal företag var på plats. Där fick de bland annat prova på robotteknik och konstruktion, provköra grävmaskin och tunga fordon.

– Det var jättekul att testa nya saker och jag har lärt mig gilla sånt som jag inte trodde passade mig. Vissa företag kände jag till sedan tidigare, men det var kul att hitta nya som man kan tänka sig att jobba för, berättar Vera Lundmark, niondeklassare på Bureåskolan.

Anna Magnusson konstaterar att det varit ett stort intresse med en idel ström av elever.

– Vi hade en stentävling där eleverna fick gissa vikten och vi fick samtidigt berätta om oss och vilka vi är. Vi är supernöjda, säger Anna Magnusson.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut