Minskad omsättning för EcoRub

Notera att denna artikel är från 2018.
– EcoRub håller på att skapa en bred grund för stabil utveckling, kommenterar Åke Paulsson.
– EcoRub håller på att skapa en bred grund för stabil utveckling, kommenterar Åke Paulsson. Foto: Lars Westerlund
Hökmarksföretaget Ecorub redovisar en omsättning under andra kvartalet på 700 000 kronor, vilket är en minskning med 50 procent jämfört med samma period 2017. Rörelseresultatet före skatt blev -1,8 miljoner kronor. Samma period förra året kunde de redovisa en vinst på 200 000 kronor.

Företagets vd Åke Paulsson konstaterar att under halvåret har företaget inte haft några enstaka stora leveranser som dragit iväg med försäljningsresultatet som under 2017, utan det har varit ”business as usual”.

Åke Paulsson berättar att förlusten i sin helhet beror på kostnader som har att göra med satsningar på utveckling av verksamheten som flyttats från Vilhelmina till Hökmark.

Lokalerna där Fazers bageri tidigare höll till har rustats upp och anpassats för EcoRubs verksamhet. Utrustning för att tillverka pellets för formsprutning i laboratorie- och produktionsskala har utvärderats och köpts in.

– Den ska vara i drift under tredje kvartalet, berättar Åke Paulsson.

Under perioden har lyckade produktionstester skett med formsprutning av EcoRub’s material i Italien. Ett lyckat produktionstest av en kofångare till en Kinesisk SUV har också skett i Kina.

EcoRub arbetar med att söka hyresgäster till fastigheten och några intressenter bearbetas.

– EcoRub håller på att skapat en bred grund för stabil utveckling. Det som blir utmaningen under andra halvåret 2018 är att få igång tillverkning av pellets och marknader för det, men också att satsa på ökad försäljning under våra varumärken, kommenterar Åke Paulsson.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut