Miljöteknikföretag tar över industrifastigheten i Hökmark

Notera att denna artikel är från förra året.
Industrilokalernas i Hökmark omfattar 6 000 kvadratmeter.
Industrilokalernas i Hökmark omfattar 6 000 kvadratmeter. Foto: Lars Andersson
Miljöteknikföretaget EcoRub AB tänker köpa lokalerna i Hökmark där Fazer Bageri AB tidigare drev ett bageri. Planen är att både EcoRubs laboratorium och produktion ska placeras här.

– Idag har vi produktionen i Vilhelmina med två anställda och labbet har jag i Ostvik. Nu får vi en bra sammanhållen lösning för en expansion, säger vd Åke Paulsson.

EcoRub har undertecknat en avsiktsförklaring och skakat hand med representanter för ägaren Fazer Bageri om köp av den tömda industrifastigheten som omfattar 6 000 kvadratmeter.

– Lokalerna passar oss bra eftersom de ligger nära E4 och vi får dem också till ett bra pris, säger Åke Paulsson.

Köpeskillingen är 4,5 miljoner kronor.

EcoRub har för avsikt att hyra ut delar av ytorna för att täcka driftkostnader eftersom de troligen inte under de närmsta åren har behov av alla ytorna.

– Vi har i dagsläget inga hyresgäster men när vi får tillgång till lokalerna i mitten av april ska vi börja söka efter sådana, berättar Åke.

EcoRubs förhoppning är att de genom uthyrning av lediga lokaler kommer att få låga egna hyreskostnader och på så sätt får andrum att utvecklas utan onödig press.

– Vi har en finansiär från Dubai, Bracknor Fund Ltd, som är beredda att satsa på vår verksamhet. Vi kommer nu i första skedet att bygga upp en småskalig anläggning i Hökmark för våra produkter, avslutar Åke Paulsson.

EcoRub har en patenterad metod att blanda plaster och gummipulver för att skapa ett nytt material – ekologiskt gummi. Materialet är avsett för formsprutning i den typ av formsprutningsmaskiner som används inom plastindustrin. Materialet finns även i form av gummiduk, mattor och skivor. 2017 hade företaget en omsättning på 4,4 miljoner kronor.Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut