Testas i Arjeplog. Mercedes nya varumärke EQ, som testats i Arjeplog i vinter, kommer att lanseras 2019.
Testas i Arjeplog. Mercedes nya varumärke EQ, som testats i Arjeplog i vinter, kommer att lanseras 2019.

Mercedes lanserar nytt varumärke – bilen testas i Arjeplog

Notera att denna artikel är från förra året.
Nästa år lanseras Mercedes nya varumärke, EQ, för eldrivna bilar. Den första modellen som kommer ut på marknaden är en fyrhjulsdriven SUV, EQC, som lanseras 2019, men som redan nu testas i Arjeplog.

Testerna sker bland annat på Mercedes-Benz egen anläggning i Arjeplog där Mercedes i decennier testat alla nya modeller innan lansering.

Under vintern har ECQ testas i temperaturer ned till minus 35. För att kunna genomföra alla tester har anläggningen i Arjeplog försetts med ett antal olika laddmöjligheter. Från vanliga vägguttag, till wall-boxes och olika typer av snabbladdningsstationer. Här finns också möjlighet att tanka vätgas.

Testerna i Arjeplog var nödvändiga:

– Förutom att vi fick känna hur bilen uppför sig på snö och is, så handlar vintertestar av en elbil också om hur batteri och drivlina presterar i kyla. För att inte tala om komfortegenskaper som till exempel värmesystemet som ju påverkar en elbils räckvidd väldigt mycket. Men det viktigaste vi lärt oss i Sverige är att de kunskaper vi får när vi hamnar i situationer som vi inte hade kunnat förutse. Det är sådant som inte går att uppnå med dagens simulatorteknik, säger Michael Kelz i ett pressmeddelande. Han är teknisk chef för EQC-projektet och han var själv på plats i Arjeplog.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut
Jobb+ logo