Maskinentreprenörerna intar Möjligheternas torg

Youtubestjärnan Hampus Hedström har 230 000 prenumeranter på sin egen videokanal.
Youtubestjärnan Hampus Hedström har 230 000 prenumeranter på sin egen videokanal. Foto: Pressbild
På lördag den 10 november intar branschorganisationen Maskinentreprenörerna , ME, torget i Skellefteå. Med sig har de då bland annat en grävmaskin och youtubestjärnan Hampus Hedström. Målet är att väcka intresse för den nystartade ME-skolan vid Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå, där framtidens maskinförare utbildas.

ME:s regionchef i Skellefteå, Anita Ifrig, konstaterar att branschens viktigaste fråga just nu är kompetensförsörjning. Det behövs många fler maskinförare för att kunna fortsätta utveckla Sveriges infrastruktur och bygga de vägar, hus och järnvägar som behövs.

– Utan maskinförare stannar Sverige, så enkelt är det. Därför har vi inom ME startat egna skolor, vår skola i Skellefteå är den åttonde i raden, och vi driver just nu ett projekt vi kallar Maskinförarutbildning 20Tjugo för att öka intresset för utbildningarna bland ungdomar, berättar hon

Under projektet provar ME en rad olika aktiviteter och olika kanaler för att nå fram till dagens unga. En av dem är ett samarbete med youtubestjärnan Hampus Hedström, som under året producerar filmer och gör inlägg på sociala medier för ME:s räkning. Idag har han över 230 000 prenumeranter på sin egen videokanal.

– Vi samarbetar med Hampus eftersom vi vet att han kan hjälpa oss att nå ut i kanaler som Youtube, Twitter och Instagram. Vi vill ändra bilden av yrket och branschen och få fler, både tjejer och killar, att vilja gå maskinförarutbildningen, avslutar Anita Ifrig.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut