Martinsons, här en bild från den nya KL-trä fabriken, kommer att leverera till KL-trä och limträ till två påbyggnader i Stockholm.
Martinsons, här en bild från den nya KL-trä fabriken, kommer att leverera till KL-trä och limträ till två påbyggnader i Stockholm. Foto: Arkivbild

Martinsons levererar till byggen i centrala Stockholm

Under hösten och vintern kommer Martinsons att leverera KL-trä och limträ till två påbyggnader i hjärtat av Stockholms innerstad.

I ena fallet ska tre våningar byggas på en befintlig fastighet vid Kungsträdgården. På Näckströmsgatan, precis vid Kungsträdgården, levererar Martinsons KL-trä och limträ till en påbyggnad i tre våningar på en befintlig fastighet.

I det andra fallet handlar det om en takbar som byggs då två fastigheter på Malmskillnadgatan genomgår en totalförvandling ett stenkast från Sergels torg.

– Vi kan se en tydlig trend där en allt större del av förtätningen i våra städer sker i form av påbyggnader i trä. När trånga stadskärnor behöver mer utrymme, utan att för den delen inkräkta på grönområden och andra fria ytor, är svaret att bygga på höjden. Då faller valet ofta på trä eftersom det är det enda stommaterial som inte kräver omfattande grundförstärkningar. Det ger en enkel byggprocess med lågt klimatavtryck, säger Johan Jarl, Key Account Manager för bostäder på Martinsons i etyt pressmeddelande.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut