Lövångers Bygg investerar för att öka kapaciteten

Tack vare robotarna har felmarginalen sänkts med 90 procent trots att kapaciteten ökat med 50 procent.
Tack vare robotarna har felmarginalen sänkts med 90 procent trots att kapaciteten ökat med 50 procent. Foto: Kreatörerna Sverige
Lövångers Bygg har fördubblat sin omsättning under de senaste fem åren. För att möta den ökande orderingången har de nu effektiviserat spikningen av väggblocken genom nya robotceller med spikbord.

– Vi har haft en stark tillväxt de senaste åren men under slutet av förra året så har något extra hänt. Orderingången har fördubblats varje månad och håller fortfarande i sig trots att säsongen ännu inte dragit igång , säger i ett pressmeddelande Jonas Sjölin, vd, på Lövångers Bygg.

En stor anledning till tillväxten tror han är satsningen på den webbaserade konfiguratorn, där kunderna kan rita sin egen byggnad och få ut helt färdiga bygglovshandlingar.

– Genom den nya konfiguratorn så har intresset för våra byggnader stigit till en helt ny nivå och nu slår vi nya försäljningsrekord varje månad.

När Lövångers Bygg tillverkar byggsatser för garage, maskinhallar och stall så omfattar det en hel del spikning av väggblock. I december tog de därför beslutet att beställa tre nya robotceller med spikbord för att effektivisera hela blockproduktionen. Man kan nu kundanpassa blocken i höjd och bredd och felmarginalen har sänkts med 90 procent trots att kapaciteten ökat med 50 procent.

– Robotcellerna har gett oss möjligheten att öka vår kapacitet ordentligt, samtidigt som vi säkerställer en god produktionsekonomi och en bra arbetsmiljö för vår personal, berättar Jonas Sjölin.

Installation av de nya spikcellerna genomfördes vid månadsskiftet januari-februari och går nu för fullt.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut