Kungsleden en av världens bästa vandringsleder

En av tio svenskar säger att de planerat en vandringsresa under 2018.
En av tio svenskar säger att de planerat en vandringsresa under 2018. Foto: Cara Anna
Hotell- och resesökssajten momondo.se har listat sju av världens underverk när det kommer till vandringsleder. Ett av dessa underverk är Kungsleden mellan Abisko och Hemavan.

En av tio svenskar, 12 procent, säger att de planerat en vandringsresa under 2018, enligt en årlig reseundersökning av hotell- och resesöksajten momondo. För den äventyrslystne har momondo därför listat sju av världens mest fantastiska vandringsleder. Så här beskriver momondo ”underverket” Kungsleden:

”Det är lätt att glömma vad Sverige har att erbjuda i naturupplevelser. Den svenska fjällvärlden har något speciellt med storslagen natur, höga fjäll, porlande bäckar och en berömd stillhet. Mitt i detta ligger Kungsleden, en vandringsled i världsklass mellan Abisko och Hemavan – som går att anpassa för de flesta, med både längre och kortare turer. Börja med en dagstur eller sov kvar och ät en förberedd middag i en av de utplacerade övernattningsstugorna.”

De övriga vandringsledare på listan är:

Laugavegur, Island

Milford Track, Nya Zeeland

Everest basecamp, Nepal

Fira-Oia, Santorini, Grekland

Havasu Falls, Grand Canyon, USA

Inkaleden Machu Picchu, Peru

Undersökningen är utförd av Cint på uppdrag av momondo bland 1 025 svenskar. Totalt har undersökningen genomförts bland 26 216 deltagare i 26 länder.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut