Sett till hela året har konkurserna i Västerbotten minskat med 6 procent och i Norrbotten med 3 procent.
Sett till hela året har konkurserna i Västerbotten minskat med 6 procent och i Norrbotten med 3 procent. Foto: Henrik Holmberg / TT

Konkurserna minskar mest i Norrbotten

Notera att denna artikel är från 2018.
I juni minskade antalet konkurser mest i landet i Norrbotten. Här landade siffran på -32 procent jämfört med samma månad 2017. I Västerbotten var minskningen 8 procent medan antalet konkurser i landet ökade med 10 procent, visar statistik från UC.

Sett till hela året har konkurserna i Västerbotten minskat med 6 procent och i Norrbotten med 3 procent.

Den största förändringen i juni månad står byggbranschen för som minskar med hela 16 procent. Samtidigt ökar konkurserna i stora branscher som restaurang- och hotellbranschen (+ 11 procent), partihandel (+ 16 procent) och transportbranschen (+ 45 procent).

– Halvtid i 2018 och årets först sex månader har minst sagt varit varierande. Denna månad ser vi en klar majoritet av ökat antal konkurser i våra län medan en hårt utsatt bransch som byggbranschen gör sin absolut bästa månad hittills detta år, kommenterar i ett pressmeddelande Richard Damberg, ekonom på UC.

Konkursutvecklingen bland företagen ute i landet varierar. Störst ökning återfinns i Blekinge län med 233 procent i juni. Mest positiva konkursutveckling i juni sett till landets län står Norrbottens för med en minskning om 32 procent.


Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut