Klart: Hon blir ny regionbankchef

Den första september tillträder Johanna Lundberg sin nya tjänst som regionbankschef för Handelsbanken norra Sverige.
Den första september tillträder Johanna Lundberg sin nya tjänst som regionbankschef för Handelsbanken norra Sverige. Foto: Pressbild
I närmare 30 år har hon varit banken trogen. Nu blir Johanna Lundberg ny regionbankschef för Handelsbanken norra Sverige, rapporterar Affärsliv 24.

– Det känns fantastiskt roligt! Det är en stimulerande utmaning, och jag är jättestolt och glad över att jag har fått den här möjligheten, säger hon.

Johanna Lundberg har jobbat på Handelsbanken i 29 år och har genom åren haft en mängd olika tjänster, bland annat som kontorschef och som rörelsechef i regionbanken Stockholm och regionbanken Mellansverige.

Nu har det blivit dags för ett nytt steg i karriären. Den första september tillträder hon sin nya tjänst som regionbankschef för Handelsbanken norra Sverige.

Vad kommer du som ny chef att bidra med?

– Dels har jag en lång erfarenhet av banken, där jag har varit med och drivit kontor och varit nära våra kunder. Med den erfarenheten jag har av banken kan jag vara med och bidra.

– Vår möjlighet att bidra från Handelsbankens perspektiv är att den här regionbanken har 69 kontor från Hudiksvall i söder till Kiruna i norr och att vi är väldigt lokala i vårt tänk. Vi vill vara en lokal del av näringslivet och av samhället. Vi har både privatkunder och företagskunder på alla våra kontor och vill ha en långsiktig relation med våra kunder och finnas lokalt.

Inom kort går flyttlasset från Uppsala till Umeå, där huvudkontoret ligger.

– Det känns jätteroligt att bli Umeåbo. Jag har jobbat lite i vår regionbank norra Sverige sedan tidigare, och var då ställföreträdande kontorschef på våra kontor i Östersund och Sundsvall och kontorschef i Timrå, men så mycket längre norrut har jag inte bott. Jag har varit i Umeå flera gånger och det är en jättetrevlig stad.

– Jag ser verkligen fram emot att få träffa alla kunder och medarbetare och att få besöka alla orter som vi finns på i dag.

Josefin Isaksson VK

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut