Kevins sajt uppskattas i hela världen

Notera att denna artikel är från 2016.
Företaget har bara funnits i ett år. På den tiden har antalet unika besök på sajten Uppskattat ökat från 200 000 till 1 miljon. Sajten finns numera finns på mängd olika språk.

I december förra året startade Kevin Forss sajten Uppskattat.se.

Hans företag Noted media lägger in artiklar och filmklipp som har som syfte att beröra, det kan exempelvis vara gulliga djur eller andra känslomässiga klipp.

Annonsörer

Länkar till dessa artiklar läggs ut på Facebook som leder trafik in till sajten. Mycket trafik lockar i sin tur annonsörer – det är så pengarna rullar in.

För ett år sedan var det kring 200 000 besök varje dag som ville kolla in sajten. Antalet i Sverige är fortfarande ganska konstant.

Holländska svårt

Däremot har Kevin byggt upp liknande sajter i Finland, Holland, Italien, Spanien, Tyskland, Polen och Brasilien.

– Vi har utgått från Uppskattat och försökt hitta liknande namn. Den svåraste att säga är den holländska. Den heter Ongelooflijk, säger han och ler.

I början hade Kevin en anställd skribent. Nu jobbar han med åtta personer, varav fyra är anställda i hans bolag.

– Jag behöver minst fyra skribenter till i de olika länderna, främst Italien och Tyskland. Dessutom behöver vi snart ett säljkontor i Stockholm. Idag har vi ingen egen annonsförsäljning, men fortsätter det så här kommer det att behövas.

Om du får spåna framåt, hur ser företaget ut om fem år?

– Oj, det är ju jättelänge. Vi är bara i början än. 2016 kommer att bli ett extremt roligt år. Vi ska inte öka antalet sajter i samma tempo som tidigare utan bli större på de befintliga marknaderna. Intäkterna kommer att öka.

Hur mycket har intäkterna ökat under det här året?

– Låt mig säga så här att ekonomin har vuxit extremt mycket. Att det tidigare var en anställd och att jag nu jobbar med åtta personer, varav fyra är anställda, det är väl ett kvitto på att det går bra.

Har riskkapitalister eller liknande intressenter hört av sig och vill vara med på din resa?

– Det är inget jag vill gå ut med. Jag kan bekräfta att det finns intresse utifrån – det gör det. Och jag vill gärna ha in kompetens i bolaget, om det är som anställd eller under andra former återstår att se.

När du startade företaget spelade du fotboll i Skellefteå FF. Hinner du med det än?

– Ja, det är så pass roligt och jag mår så bra av det. Jag blir som en ny människa.

Kevin Forss, Noted media AB.

Intresse

Jag kan bekräfta att det finns intresse utifrån – det gör det.

På väg upp. Kevin Forss tar sitt företag till nya höjder – vilket gör att flera andra visar intresse. Foto: Susanne Lindberg.
På väg upp. Kevin Forss tar sitt företag till nya höjder – vilket gör att flera andra visar intresse. Foto: Susanne Lindberg. Foto: Susanne Lindberg.
Global affärsidé. Kevin Forss har tagit sin affärsidé till sju andra länder förutom Sverige. Foto: Susanne Lindberg.
Global affärsidé. Kevin Forss har tagit sin affärsidé till sju andra länder förutom Sverige. Foto: Susanne Lindberg. Foto: Susanne Lindberg.
Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut
Jobb+ logo