Kafé får vassaste KRAV-certifieringen

– Ända sedan starten för tio år sedan har vi strävat efter att öka vår ekologiska andel, berättar Asta Hellgren, som driver Skråmträsk kvarn.
– Ända sedan starten för tio år sedan har vi strävat efter att öka vår ekologiska andel, berättar Asta Hellgren, som driver Skråmträsk kvarn. Foto: Lars Eriksson
Skråmträsk Kvarn blev i slutet av december certifierat på den tredje och högsta nivån inom KRAV:s restaurangcertifiering. Därmed är de det första kaféet/restaurangen på den nivån i norra Norrland.

– Ända sedan starten för tio år sedan har vi strävat efter att öka vår ekologiska andel. Under 2018 var mer än 90 procent av våra inköp godkända enligt KRAV:s regler och därmed nådde vi vårt mål att kliva upp till den högsta certifieringsnivån, säger i ett pressmeddelande Asta Hellgren som driver Skråmträsk Kvarn.

Hon tycker att det är viktigt att bidra till att även kafégäster ska ha möjlighet att välja ekologiskt.

– KRAV-certifieringen är en bra vägvisare som gör att gästerna kan känna sig trygga med utbudet och för oss som KRAV-certifierat kafé blir det en sporre att verkligen göra vårt yttersta för att hitta ekologiska och KRAV-märkta varor.

Skråmträsk Kvarn har varit KRAV-certifierat sedan 2014, första året på nivå 1 och därefter fyra år på nivå 2 innan man nu nått upp till nivå 3. Bara 27 restauranger, kaféer och storkök i Sverige är i nuläget certifierade på den högsta nivån.Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut