It-företag i Skellefteå växer och utökar lokalerna

Notera att denna artikel är från 2018.
Sedan 2010 har SherpasGroup  gått från 12 till närmare 30 anställda.
Sedan 2010 har SherpasGroup gått från 12 till närmare 30 anställda. Foto: Pressbild
Nu i november påbörjar Diös ombyggnationen av de lokaler på Södra Järnvägsgatan där Sherpas Group huserar. Sherpas står inför nya rekryteringar och lokalerna kommer att utökas med 200 kvadratmeter.

Efter utvecklingen av lokalerna, som beräknas vara klar i februari 2019, kommer Sherpas, som hyrt lokaler av Diös sedan 2010, att ha tillgång till drygt 700 kvadratmeter lokalyta.

Sherpas Group hjälper företag och organisationer med affärs- och verksamhetsutveckling genom spetskompetens inom olika typer av it-verktyg. Sherpas Group arbetar över hela Sverige och har sina kontor i Skellefteå och Stockholm.

Sedan 2010 har företaget gått från 12 till närmare 30 anställda. – Att bidra till att Sherpas Group kan fortsätta växa i Skellefteå är såklart jättekul. Vi har haft ett bra samarbete och är mycket glada över att få ha ett fortsatt förtroende som fastighetsägare till den här typen av tillväxtföretag som är extremt viktiga för Skellefteå som stad säger i ett pressmeddelande Sara Bergh, förvaltare, Diös.

Mats Stenlund, vd för Sherpas Group konstaterar att i och med att de fått en ökad efterfrågan på sina tjänster blev befintliga lokaler för små.

– Vi har haft en jämn tillväxttakt sedan vi startade och ser ingen orsak att det kommer avta, snarare tvärtom. Våra nya lokaler kommer ge oss ett modernare arbetsklimat och dessutom banar det väg för oss att accelerera ytterligare, berättar han.


Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut