It-företag i Skellefteå rekryterar profil från spelindustrin

– Sherpas tydliga värderingar och starka kultur stämmer väldigt bra överens med mig som människa, säger Mats-Olof Eriksson.
– Sherpas tydliga värderingar och starka kultur stämmer väldigt bra överens med mig som människa, säger Mats-Olof Eriksson. Foto: Pressbild
Mats-Olof Eriksson, som närmast kommer från det framgångsrika spelföretaget King, har rekryterats av Skellefteföretaget Sherpas som senior rådgivare.

Hos King har Mats-Olof Eriksson bland annat jobbat med världens största mobilspel Candy Crush och föreläst åt Gartner runt om i världen gällande Business Intelligence och Big Data.

– Vi är såklart stolta och glada. Rekryteringen av Mats-Olof betyder att Sherpas fortsätter att rusta för en framtid där vi skapar lösningar som gör skillnad, säger i ett pressmedeelande Mats Stenlund, vd på Sherpas Group.

Under sina tio år på King var Mats-Olof Eriksson med på företagets resa från ett litet svenskt spelbolag till ett av världens mest uppmärksammade bolag.

Han är född och uppvuxen i Skellefteå, började som daataarkitekt med ansvar över Kings datavaruhus för att sedan ta olika ledarroller inom analys och datastrategi, senast som Head of Ads Data & Analytics.

– Sherpas tydliga värderingar och starka kultur stämmer väldigt bra överens med mig som människa. De är ett gäng drivna människor med långsiktiga idéer och stora hjärtan som vill göra skillnad för sina kunder, för mig kändes det enkelt att hoppa på, kommenterar Mats-Olof Eriksson.

Mats Stenlund konstaterar att rekryteringen av Mats-Olof Eriksson betyder väldigt mycket för Sherpas.

– Han besitter en erfarenhet och kompetens som knappt finns här uppe i norr, och nu kan vi erbjuda ännu skarpare och effektivare lösningar för våra kunder runt om i Sverige, avslutar han.


Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut