It-företag från Skellefteå tecknar avtal med Solna stad

Solna stad går från att ha en totalleverantör av it-tjänster till att istället anlita flera leverantörer.
Solna stad går från att ha en totalleverantör av it-tjänster till att istället anlita flera leverantörer. Foto: Pressbild
Skellefteföretaget Data Ductus har tecknat ett avtal med Solna stad om införande av en service desk med relaterade processer. I avtalet, som sträcker sig över fyra år, ingår även rådgivning och ett antal andra tjänster.

Under hösten genomförde Solna stad en upphandling gällande it- och telefonisupport. Kommunen går från att ha en totalleverantör av it-tjänster till att istället anlita flera leverantörer, en så kallad multisourcing-lösning. Ett krav på den nya service desken var att kunna hantera en sådan struktur.

– Vi har dessutom mångårig erfarenhet av att både sätta upp och driva service desk-funktioner hos andra stora företag och organisationer som till exempel Svenska kyrkan, LKAB och Haninge Kommun, säger i ett pressmeddelande Thomas Löfroth, affärsområdeschef på Data Ductus.

Han ser en uppåtgående trend av den här typen av multisourcing-lösningar.

– Med rätt hantering kan man både höja kvalitet och flexibilitet i it-leveransen och ibland även sänka kostnaderna, men det kräver specialistkunskap och det är därför många vänder sig till oss, avslutar Thomas Löfroth.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut