It-företag från Skellefteå expanderar

– Störst är vi idag inom den tillverkande industrin där vi i vissa segment har så mycket som tio procent av den totala marknaden, avslutar Anders Hultdin.
– Störst är vi idag inom den tillverkande industrin där vi i vissa segment har så mycket som tio procent av den totala marknaden, avslutar Anders Hultdin. Foto: Jonas Westling
Skellefteföretaget AM System har under det senaste året upplevt en ökad efterfrågan på sina tjänster med 400 procent. Detta innebär att de nu kommer att expandera i Skellefteå. I första skedet handlar det om att anställa en ny utvecklare.

– Vi räknar med att ta in någon ny medarbetare varje år. Nu har vi tillgång till en ny kontorslokal på 220 kvadratmeter i Skellefteå så här kan vi i alla fall utöka med några personer till. Att växa i Skellefteå, där det händer mycket inom näringslivet nu, känns kul och stimulerande, säger AM Systems vd Anders Hultdin.

Det är han och brodern Mats som driver företaget som de tillsammans startade i Malå 1989.

– Så snart drar det ihop sig till ett 30-årsjubileum, konstaterar Anders.

2006 flyttade de verksamheten till Skellefteå och för tre år sedan startade AM System även ett kontor i Umeå. Totalt har företaget idag nio anställda.

Anders Hultdin berättar att det är den snabba digitaliseringen som skapar tillväxt för AM System. Det senaste året har AM System genomfört en stor uppdatering av sin tjänst för företag som är intresserade av en digital lösning för hantering av ärenden, dokument och underhåll.

– Att samhället och företagen idag mer och mer söker efter digitala lösningar är något som vi märkt av de senaste åren. Samtidigt som vi löpande utvecklat vårt erbjudande har efterfrågan på digitala lösningar ökat lavinartat, berättar Anders Hultdin.

För att hantera exempelvis avvikelser, reklamationer och andra ärenden krävs det idag ett system som effektivt kan hantera dessa flöden. AM System har en molntjänst som löser detta åt små och medelstora företag.

– En av våra viktigaste framgångsfaktorer är att vi har en låg tröskel för att börja använda vårt system. Det är både tryggt och enkelt, säger Anders Hultdin.

Idag nyttjar över 33 000 medarbetare på olika företag runt om i Sverige systemet för att kvalitetssäkra arbetet.

– Störst är vi idag inom den tillverkande industrin där vi i vissa segment har så mycket som tio procent av den totala marknaden, avslutar Anders Hultdin.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut