Foto: Magnus Andersson/TT

Innovationsupphandling i Skellefteå för nya lösningar

Skellefteå och Uppsala har valts ut för att vara med i Trafikverkets innovationsupphandling för aktivt resande. Nu erbjuds olika aktörer möjlighet att utveckla lösningar som ska testas skarpt i verklig trafikmiljö under 2019 och 2020.

Aktivt resande innebär att förflytta sig genom att gå, cykla och eller åka kollektivt

– I den utveckling som Skellefteå befinner sig just nu är det en fantastisk möjlighet. Ambitionen är att de som söker ska kunna sälja sina nya innovationer och utveckla nya tjänster, säger Hans Andersson, förvaltningschef på samhällsbyggnad på Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

Via en förkommersiell upphandling kan Trafikverket stötta de deltagande företagen såväl ekonomiskt som via tillgång till experter inom säkerhet, miljö och hälsa som gör att lösningarna blir gångbara produkter eller tjänster.

Trafikverket kommer att erbjuda tio aktörer 100 000 kronor för att utveckla sin idé. Sedan erbjuds 2 - 4 förslag 500 000 kronor för konceptutveckling av teknik, tjänst och affärsmodell som gör att lösningen kan bli gångbar på marknaden. Alla juridiska personer, till exempel företag och ideella organisationer kan söka.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut