Ibrahim Baylan: ”Norrbotniabanan ska byggas etappvis”

Ibrahim Baylan menar vidare att det finns goda möjligheter för näringslivet i norr att öka sina investeringar och nämner gruvindustrin och skogsnäringen som två exempel.
Ibrahim Baylan menar vidare att det finns goda möjligheter för näringslivet i norr att öka sina investeringar och nämner gruvindustrin och skogsnäringen som två exempel. Foto: Janerik Henriksson/TT
Ibrahim Baylan har en positiv bild av näringslivet i norra Sverige. Det säger han i sin första intervju med Västerbottens-Kuriren som näringsminister.

– Det finns en bra tillgång till infrastruktur och tillgång till enorma mängder ren energi som är något som efterfrågas stort, säger Ibrahim Baylan (S).

Han menar vidare att det finns goda möjligheter för näringslivet i norr att öka sina investeringar och nämner gruvindustrin och skogsnäringen som två exempel.

VK: Ska hela Norrbotniabanan byggas?

– Det är min uppfattning och har varit det väldigt länge. Det ska ske etappvis. Jag var ordförande i riksdagens trafikutskott 2008 när det skrevs in i Socialdemokraternas program att Norrbotniabanan är en strategisk och viktig satsning och jag har inte ändrat uppfattning, säger Ibrahim Baylan.

Digitalisering lyftes fram i regeringsförklaringen och det är också ett område på Ibrahim Baylans bord.

– Handeln är ett exempel där digitalisering spelar en viktig roll. Hänger man inte med är man borta. Sverige ska inte bara hänga med utan driva på, säger han.

Roland Edlund/Västerbottens-Kuriren

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut