Sabina Jonsson berättar att hon under de senaste åren etablerat ett starkt nätverk av kunder och partners i medelhavsområdet och norra Europa
Sabina Jonsson berättar att hon under de senaste åren etablerat ett starkt nätverk av kunder och partners i medelhavsområdet och norra Europa Foto: Jens Burström

Hon startar bolag som siktar på den internationella marknaden

Sabina Jonsson, som driver Eventbyrån Sabina Consulting i Skellefteå, startar nu ytterligare ett bolag, Sabina Mice & PR, som helt riktar sig mot den internationella mäss- och eventmarknaden. Första jobbet blir i Madrid.

– Mitt första uppdrag drar igång i början av februari, jag har vunnit hem ett uppdrag där jag ska hjälpa en stor spansk mässarrangör med deras MICE*-mässa i Madrid. Den var först tänkt till Mallorca, men sedan förlades den till Madrid. Det känns enormt spännande med detta samarbete, mässan drar tusentals besökare, säger Sabina Jonsson i ett pressmeddelande.

Det första uppdraget för Sabina Mice & PR blir att hjälpa till med arrangemanget av mässan Meeting & Incentive Summit som genomförs i Madrid 4-6 februari.
Det första uppdraget för Sabina Mice & PR blir att hjälpa till med arrangemanget av mässan Meeting & Incentive Summit som genomförs i Madrid 4-6 februari. Foto: Pressbild

Hon berättar att under de senaste åren har hon etablerat ett starkt nätverk av kunder och partners i medelhavsområdet och norra Europa. Fler och fler förfrågningar har kommit in i form av samarbeten inom marknadsföring och PR för olika stora mässproduktioner.

– Aktörerna tycker det är svårt att nå skandinaviska mötesköpare. Jag tycker om att arbeta brett rent geografiskt, och såklart hoppas jag på sikt kunna ta hem stora grupper till vår region. Det skulle vara fantastiskt att få visa vår natur och vårt klimat för dessa kunder, säger Sabina .

Hennes tjänst handlar om att som medproducent hjälpa europeiska mässarrangörer att attrahera skandinaviska besökare.

– Dessa mässproduktioner är väldigt stora och spänner mellan 10 000 – 20 000 besökare.

På sikt kommer hon även börja arrangera visningsresor till utländska MICE-resmål samt för stora utländska hotellkedjor.

*Mice står för meetings, incentives, conferences and exhibitions.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut