Hello Future etablerar kontor i Umeå

" Umeå är en intressant plats för, oss bland annat tack vare Designhögskolan", säger Leif Rehnström.
" Umeå är en intressant plats för, oss bland annat tack vare Designhögskolan", säger Leif Rehnström. Foto: Lars Westerlund
Skellefteföretaget Hello Future, som är experter på digital transformation, öppnar nu ett kontor i Umeå. Detta sker i samband med att de går samman med text och designbyrån Uppfatta i Umeå.

Hello Futures vd Leif Rehnström konstaterar att företaget det senaste året fått allt fler uppdrag i Umeå.

– Umeå är en intressant plats för, oss bland annat tack vare Designhögskolan. Vi är övertygade om att designmetodik är en nyckel för att digitaliseringen av såväl offentlig som privat sektor ska bli så effektiv som möjligt. Att knyta till oss Per Lundgren och Samuel Stenberg på Uppfatta är en klockren lösning för oss, säger han i ett pressmeddelande.

Namnet Uppfatta försvinner nu och verksamheten flyttar till nya lokaler på Kungsgatan, mitt i Umeå.

Sedan tidigare finns Hello Future i Skellefteå och Stockholm, och blir med rekryteringen av Uppfatta 18 anställda. Samuel Stenberg och Per Lundgren kommer att stärka bolaget framförallt på kommunikationsområdet.

Leif Rehnström konstaterar att de båda har en gedigen insikt i värdet av att arbeta användarcentrerat och att man delar syn på hur samhällsutmaningarna som digitaliseringen för med sig ska tacklas.

– Vi ser också deras erfarenhet inom kommunikation och workshopledning som oerhört värdefulla tillgångar i vår fortsatta resa mot målet att bli kunskapsledande inom digital transformation, avslutar Leif Rehnström.

I dag arbetar Hello Future med digital transformation tillsammans med organisationer över hela Sverige.


Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut