Här hamnar Iglootel

Varje år skulpteras hotellet fram i is och snö, varje säsong med ett nytt tema.
Varje år skulpteras hotellet fram i is och snö, varje säsong med ett nytt tema. Foto: Pressbild
Iglootel, hotellet som är helt byggt i snö och is och som tidigare funnits i Arjeplog, kommer istället att byggas på Pite Havsbad med start vintersäsongen 2019-2020.

– Pite Havsbad är ett av Nordens främsta resmål under sommaren. Nu tar vi steget till att bli det även under vintern, säger i ett pressmeddelande Kristofer Lundström, vd på Pite Havsbad.

Sedan 2012 har tyska Fly-Car byggt upp ett igloo-hotell. Detta hotell är exklusivt designat av Akademin för hantverksdesign i Aachen i Tyskland. Varje år skulpteras hotellet fram i is och snö, varje säsong med ett nytt tema.

– Igloosarna kommer byggas på stranden i direkt anslutning till vårt nyrenoverade Spa, berättar Kristoffer Lundströmd.

Eftersom Fly-Car arrangerar direktflyg mellan Arvidsjaur och flera städer i Tyskland ligger fokus nu på att locka upp tyska turister. Men Fly Cars och Pite Havsbad hoppas även på fler besökare från Sverige och de nordiska länderna och övriga världen.

– Vid etablering på Pite Havsbad av Iglootel kan vi lyfta till nästa nivå på lokal och internationell marknad. Vi får en annan tillgänglighet och öppnar upp för en helt ny marknad från närområdet med städer som Luleå och Skellefteå. På sikt kanske Iglootel blir en året runt produkt också, säger Daniel Knab, vd på Iglootel och Fly Car.

Tobias Lindfors ordförande och ägare Pite Havsbad Group konstaterar att förutom storslagen natur och övernattning i igloos kan Pite Havsbad erbjuda isbrytarturer, skoterfärder, hundspann och mer som ligger i planeringen.

– Med denna satsning bygger vi ett riktigt vinterland, avslutar han.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut