Han lyfter fram startups från norra Sverige i hela världen

Frilansjournalisten Paul Connolly, från Västanträsk, sätter nu ljus på startup-miljöerna i norra Sverige genom att regelbundet skriva om dem i det internationella nyhetsbrevet Startup Digest.

Det finns flera olika upplagor av Startup Digest med nyheter från 350 regioner runt om i världen.

– I Sverige har bara det tidigare bara släppts nyheter från Stockholm och Göteborg men nu finns också norra Sverige med på världskartan, säger Paul Connolly.

Hans roll för Startup Digest är att berätta om startups och startup-event i Skellefteå, Umeå, Piteå, Luleå och Boden.

– Jag har tidigare publicerat en artikel om Skellefteföretaget Innan och på tisdag kommer en artikel om Gold Town Games. Nu ska jag också att börja lägga ut event i nyhetsbrevet.

Historien bakom Startup Digest började 2009 med att Christopher McCann, som studerat entreprenörskap, flyttade till Silicon Valley. Han gjorde då en lista med de bästa startup-eventen i stan och mejlade den till 22 vänner. Därefter startade han och rumskompisen Brendan McManus nyhetsbrevet Startup Digest och efter 90 dagar hade de en mejllista med 12 000 namn. Idag har Startup Digest, som drivs av företaget Tech Stars i USA, mer än 430 000 prenumeranter på nyhetsbrevet som utkommer varje vecka. Runt om i världen finns cirka 500 skribenter som berättar om vad som händer med start-ups i sin region. Till den skaran har nu Paul Connolly anslutit sig efter att ha fått en förfrågan från Tech Stars.

Paul kommer ursprungligen från England där han har en bakgrund som skribent för bland annat Times Daily Mail och Reuter och sedan 2012 bor han i Västanträsk tillsammans med  sambon Donna Richmond som var bildredaktör för Time, och deras två barn.

– Vi trivs fantastiskt bra i vårt hus där vi har en underbar utsikt över Stora Bygdeträsket.

Paul Connolly är fortfarande verksam som frilansjournalist, med olika engelska tidningar som kunder, vilket han kombinerar med att arbeta för Skellefteå Science City, där uppgiften är att utveckla verksamheten på The Great Northern.

– Genom mitt engagemang i The Great Northern har jag bra koll på spännande startups i regionen.

Jag gör det här för att resten av världen ska veta att vi har en blomstrande startup-miljö häruppe, avslutar han.

Foto: Lars Westerlund
Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut