Han blir Swedish Laplands nye vd

"Självklart känns det inspirerande att få chansen att arbeta med en organisation i stark medvind", säger Andreas Lind.
"Självklart känns det inspirerande att få chansen att arbeta med en organisation i stark medvind", säger Andreas Lind. Foto: Pressbild
Ny vd för Swedish Lapland Visitors Board blir Andreas Lind. Han kommer närmast från en tjänst som näringslivschef vid Länsstyrelsen i Norrbotten som han haft sedan 2014. Innan dess var han vd för Norrbottens Handelskammare från 2008.

Jalle Svanberg, styrelseordförande i Swedish Lapland Visitors Board menar att det handlar om en topprekrytering.

– När vi förstod att vår tidigare vd skulle sluta satte vi upp en mängd kriterier för vad nästa vd, i bästa fall, skulle kunna ta med sig in i organisationen. Och Andreas klickar i varje box, berättar han i ett pressmeddelande.

Andreas Lind har genom sitt arbete på både Länsstyrelsen och Handelskammaren haft möjlighet att följa utvecklingen i Swedish Lapland på nära håll.

– Så självklart känns det inspirerande att få chansen att arbeta med en organisation i stark medvind. Besöksnäringen inom destinationen är i kraftig tillväxt och har dessutom tagit jättekliv i sin professionalisering de senaste åren. Branschen har blivit en basnäring som lyfter fram det bästa som norra Sverige, vår arktiska del av världen, har att erbjuda, säger han.

Andreas Lind är själv passionerad flugfiskare och älskar att vara ute med sin båt i Bottenvikens skärgård liksom på vandring i fjällen.

Han tillträder sin nya tjänst den första november och kommer då under en tid att arbeta parallellt med den tidigare vd:n.

– Utmaningarna vi har framför oss är stora men potentialen är ännu större, avslutar Andreas Lind.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut