Foto: Daniel Kwak/TT

Håller stängt – på grund av coronaviruset

Ägarna av den populära restaurangen Jiaozibar i Nordmaling har försatt sig själva i frivillig karantän efter en längre vistelse i Kina. Detta med anledning av coronavirusets framfart i landet. Restaurangen kommer således att hålla stängt i två veckor, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendation. Det skriver Affärsliv24.

Beskedet att restaurangen kommer vara stängd den närmaste tiden delgavs på Jiaozibars Facebooksida på torsdagen.

”Vi på Jiaozibar tar fullt ansvar för allas säkerhet och försätter oss frivilligt i karantän under de 14 dagar Folkhälsomyndigheten rekommenderar efter vistelse i Kina”, står det i meddelandet.

Stanislav Maid, som driver Jiaozibar tillsammans med sin fru Zhou Weixiang, bekräftar för VK att restaurangen kommer vara stängd i cirka två veckors tid.

– Vi gör det här att undvika all form av möjlighet att smitta någon med coronavirus, säger han.

Paret kom nyligen hem från en tre veckor lång vistelse i Kina. Stanislav Maid försäkrar att både han och Zhou Weixiang känner sig friska och krya efter resan.

– Vi mår jättebra. Vi har inte varit någonstans i närheten av den här provinsen i Kina där utbrottet har ägt rum. Men med det sagt så finns det ju ingenting som säger var någonstans man skulle kunna dra på sig ett virus efter vägen.

VK: Hur är läget i Kina?

– I Sverige pratar man bara om coronaviruset, men i Kina går det åt mycket resurser till det här och det finns en rigorös säkerhet. Du blev bland annat stoppad på vägen till flygplatsen vid flera kontroller där vitklädd personal mätte om du hade feber, säger Stanislav Maid.

Planen är att Jiaozibar ska öppna igen den 27 februari.

– Det är såklart en tung förlust för företaget att inte kunna ha öppet, men i det stora perspektivet så är det inget större bekymmer. Vi hoppas att våra gäster ska hitta till oss när vi väl öppnar, säger Stanislav Maid.

Joel Lindberg/Västerbottens-Kuriren

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut